Povezivanje zajednica i dijeljenje priča

27 May 2024|Roberta Nikšić

S radošću vam predstavljamo najnovije izdanje magazina “Staze”, našeg glasila koje zagovara prava migranata, dijeli njihove životne priče te osvjetljava naš pristup angažmanu i pomoći. U ovom izdanju, istražujemo raznolike narative, naglašavajući papine poruke za korizmu kao izvor inspiracije za našu misiju.
Jedno od istaknutih tema je naša rasprava o zajedničkim iftarima kao prilikama za izgradnju mostova među vjerskim zajednicama, okupljajući kršćane i muslimane u našem Dnevnom centru u Bihaću i Prihvatnom centru u Sarajevu. Ove godine, susret korizme i ramazana pružio nam je jedinstvenu priliku da s našim korisnicima podijelimo poruke jedinstva i dublje značenje tih svetih vremena.
U ovom izdanju također donosimo jednu toplu ljubavnu priču, svjedočanstvo o transformacijskoj moći ljubavi čak i u najizazovnijim vremenima. To potvrđuje naše uvjerenje da njegovanje vrijednosti poput društvene pravde i ekologije, koje su integralni dio naših isusovačkih vrijednosti, doista može potaknuti transformaciju našeg svijeta.
Otkrijte više o našim inicijativama usmjerenim na promicanje tih vrijednosti i olakšavanje integracije naših korisnika u bosansko društvo. Uz pomoć naših volontera, prikupljamo i dijelimo životne priče naših korisnika, uključujući i Clarinu priču o putovanju iz Konga, koja nadilazi puko preživljavanje.
Također smo proslavili Međunarodni dan žena, ističući vrijednosti koje on predstavlja, zajedno s iskrenim pjesmama našeg osoblja posvećenih migrantima.
Pridružite nam se u našem putovanju zagovaranja, solidarnosti i osnaživanja dok nastavljamo poticati inkluzivnije i suosjećajnije društvo.
PATHS 17